Agenda Europees Parlement - week 25

Van 17-19 juni vindt de plenaire vergadering van het Europees Parlement plaats. Onderwerpen op de agenda zijn onder andere: de anti-racisme protesten, het MFK en herstelplan, de toekomstige betrekkingen tussen de EU en het VK, het openen van de Schengen grenzen, de conferentie over de toekomst van Europa en de impact van disinformatiecampagnes.

Daarnaast vinden de volgende commissievergaderingen plaats:

15/6: DEVE - debat over de impact van COVID-19 op voedselonzekerheid en armoede, en over het EU-antwoord op de COVID-19 pandemie in ontwikkelingslanden.

15/6: ECON - hoorzitting over de impact van COVID-19 op de EU economie en mogelijke beleidsreacties incl monetaire en fiscale maatregelen.

15/6: LIBE: gestructureerde dialoog met Commissaris voor Waarden en Transparantie Jourova en debat over de situatie van vluchtelingen en migranten in het Centrale Middellandse Zeegebied.

16/6: ENVI - stemmingen over de EU bosstrategie en debat over de nationale enegie en klimaatplannen en over het EU herstelplan en de link ervan met de Green deal en COVID-19.

16/6: ITRE - stemmingen over het EIT en de strategische agenda van het EIT en een debat met Commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd Gabriel.

15-16/6: JURI - regelgeving inzake controle van lidstaten op de uitoefening van implementerende macht door de Europese Commissie; kunstmatige intelligentie bij civiel en militair gebruik, ethische aspecten, bij gebruik in onderwijs, cultuur en de audiovisuele sector en door politie en juridische autoriteiten bij criminaliteit.

16/6: PETI: debat over vaccinatie tegen COVID-19, de beperking van informatierechten door COVID-19 en over douanetarieven op rundvlees door COVID-19.