Europees Parlement - week 11

De plenaire vergadering van het Europees Parlement zal in verband met de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus plaatsvinden in Brussel in plaats van in Straatsburg. 

9/3: de Commissie legt een verklaring af over de Klimaatwet en over rechts-extremistisch terrorisme en geweld in Europa, gevolgd door debat.

10/3: debat met de Raad en de Commissie over Internationale Vrouwendag en over het coronavirus. Ook zijn er debatten over de MKB-strategie en de Afrika-strategie van de Europese Commissie.

11/3: debat over de conclusies van de Europese Raad over het Meerjarig Financieel Kader van 20 februari jl. en over de voorbereiding van de Europese Raad van 26-27 maart. Ook is er een debat over de migratiesituatie bij de Grieks-Turkse grens. Tenslotte zal worden gedebatteerd over het nieuwe circulaire economie actieplan van de Commissie en over het tekort aan medicijnen. 

12/3: stemmingen o.a. over een motie inzake het heropenen van het onderzoek naar de Tsjechische premier over misbruik van EU-fondsen en over een motie inzake het coronavirus.