Europees Parlement - week 46

11/11: CONT: Gedachtewisseling over het onderzoek door het Europees Bureau voor fraudebestrijding (OLAF) naar samenwerking met het Europees Openbaar Ministerie en de doeltreffendheid van OLAF-onderzoeken

12/11: DEVE: Gedachtewisseling over recente ontwikkelingen in Libanon en over de humanitaire situatie in het noordoosten van Syrië. Overweging over de situatie van milieuactivisten in Rusland en over Oekraïense politieke gevangenen.  

12/11: AFCO: Gedachtewisseling over de conferentie over de toekomst van Europa en de rol van het Europees Parlement.

12/11: BUDG/CONT: Stemming over de bescherming van de begroting van de Unie in geval van algemene tekortkomingen met betrekking tot de rechtsstaat in de lidstaten (start van de onderhandelingen).

12/11: EMPL: Verslag over onderhandelingen betreffende handhavingsvereisten en specifieke regels voor het ter beschikking stellen van chauffeurs in de sector van het wegvervoer. Verslag over minimumvereisten voor maximale dagelijkse en wekelijkse rijtijden, minimale pauzes, dagelijkse en wekelijkse rusttijden, en positionering door middel van tachografen.

12/11: SEDE: Gedachtewisseling over de veiligheid en strategische implicaties van de militaire operaties van Turkije in Noordoost-Syrië, het Europees interventie-initiatief, en het tegengaan van Hybride bedreigingen. Hoorzitting over de Europese ruimteveiligheid en defensie: welke maatregelen zijn op EU-niveau nodig om de militarisering van de ruimte en de strijd om middelen aan te pakken?

12/11: JURI: Mogelijke buitengewone vergadering voor de beoordeling van belangenconflicten van de kandidaat-commissarissen.