Buitenlandse Zaken

Informele Raad Buitenlandse Zaken op 4-5 maart 2021

Op 4-5 maart 2021 vindt een informele bijeenkomst plaats van de Raad Buitenlandse Zaken. De agenda is op dit moment nog niet bekend. Ter voorbereiding op deze Raad voert de commissie Buitenlandse Zaken op donderdag 25 februari een schriftelijk overleg met de minister van Buitenlandse Zaken.

25/02: Schriftelijk overleg Informele Raad Buitenlandse Zaken dd 4-5 maart 2021

Raad Buitenlandse Zaken over trans-Atlantische betrekkingen en strategische autonomie

Het algemeen overleg van de commissie Buitenlandse Zaken met minister Blok ter voorbereiding van de Raad Buitenlandse Zaken (RBZ) vindt plaats op donderdag 3 december en is te volgen via de website van de Tweede Kamer.

03/12: Algemeen overleg Raad Buitenlandse Zaken dd 7 december 2020

Rondetafelgesprek persoonsgerichte sancties op mensenrechtenschendingen

Op woensdag 25 november organiseert de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken een rondetafelgesprek met experts over het thema persoonsgerichte sancties op mensenrechtenschendingen. Dit thema maakt deel uit van de kennisagenda van de commissie.

25/11: Rondetafelgesprek persoonsgerichte sancties op mensenrechtenschendingen

Algemeen overleg RBZ-Raad

Op 21 september vindt de formele Raad Buitenlandse Zaken plaats in Brussel. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken zullen naar verwachting spreken over de volgende onderwerpen. Onder current affairs zal de Raad kort stil staan bij de ontwikkelingen in Wit-Rusland, China, Libanon, de oostelijke Middellandse Zee, Venezuela en Mali. Daarnaast staan Libië, de EU-relatie met de Afrikaanse Unie en het Zuidelijk nabuurschap op de agenda.

14/09: Algemeen overleg RBZ-Raad dd 21 september 2020

Interparlementaire (video)conferentie over het Gemeenschappelijk Buitenlands- en Veiligheidsbeleid en het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid (IPC GBV/GVB)

Op vrijdag 4 september vindt de Interparlementaire (video)conferentie over het Gemeenschappelijk Buitenlands- en Veiligheidsbeleid en het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid plaats. Een delegatie van de Staten-Generaal zal via een videoverbinding deelnemen. Vanwege de COVID-19-pandemie is de fysieke bijeenkomst omgezet in een videoconferentie van een halve dag.

04/09: IPC GBV/GVB

Pagina's

Abonneren op RSS - Buitenlandse Zaken