Economische Zaken en Klimaat

Informele Raad voor Concurrentievermogen over interne markt & industrie

Op 22 en 23 maart 2021 vindt opnieuw een informele Raad voor Concurrentievermogen plaats over onderwerpen op het gebied van de interne markt en industrie. De agenda voor deze informele Raad is op dit moment nog niet bekend. De commissie EZK heeft het schriftelijk overleg met de staatssecretaris over deze informele Raad gepland op dinsdag 16 maart 2021.  

16/03: Schriftelijk overleg Informele Transportraad dd 29-30 maart 2021

Europese ministers spreken over toerisme

Het Portugese EU-voorzitterschap heeft een bijeenkomst gepland met de ministers van toerisme op 1 maart 2021. Op moment van schrijven is de agenda van deze bijeenkomst over toerisme nog niet bekend. De commissie EZK zal over deze bijeenkomst schriftelijk overleg voeren met de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. De inbrengdatum is maandag 22 februari 2021. 

22/02: Schriftelijk overleg High level video conferentie toerisme dd 1 maart 2021

Raad voor Concurrentievermogen over interne markt, industrie en onderzoek

Op 25-26 februari 2021 vindt een Raad voor Concurrentievermogen plaats per videoconferentie. De agenda staat op 25 februari in het teken van interne markt en industrie, en op 26 februari van onderzoek. Op de agenda van het interne markt en industriedeel van de Raad staat een aantal beleidsdebatten, over het Europees Semester, de nieuwe Europese consumentenagenda en publieke country-by-country reporting. Hier is de agenda te vinden.

19/02: Schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen over interne markt, industrie en onderzoek dd 25-26 februari 2021

Schriftelijke voorbereiding Raad Concurrentievermogen

Op 3 februari staat de eerste informele Raad voor Concurrentievermogen over Onderzoek en Innovatie gepland onder Portugees EU-voorzitterschap. Op de agenda van deze informele Raad staat naar verluidt het onderwerp ‘aantrekkelijke en duurzame carrières voor onderzoekers’.

22/01: Schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen voor Onderzoek dd 3 februari 2020

Energiesysteemintegratie

Op dinsdag 8 december voert de commissie Economische Zaken en Klimaat schriftelijk overleg over de agenda van de Energieraad. De Europese Energieministers zullen op 14 december 2020, per videoverbinding, naar verwachting een beleidsdebat over energiesysteemintegratie voeren. Daarnaast zal onder het agendapunt diversen de Europese Commissie informatie verschaffen over externe energierelaties en zal het inkomende Portugese Voorzitterschap diens prioriteiten gedurende de eerste helft van 2021 presenteren.

08/12: Schriftelijk overleg Energieraad dd 14 december 2020

Raad voor Concurrentievermogen met ministers van Onderzoek

Op 27 november vindt een informele Raad voor Concurrentievermogen plaats per videoconferentie met de ministers van onderzoek. Op de agenda staat een discussie over ‘Een nieuwe Europese Onderzoeksruimte voor onderzoek en innovatie’ zoals gepresenteerd door de Commissie in de mededeling van 30 september 2020. De discussie volgt op eerdere Raadsconclusies over de toekomst van de Europese Onderzoeksruimte.

20/11: Schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen dd 27 november 2020

Pagina's

Abonneren op RSS - Economische Zaken en Klimaat