Economische Zaken en Klimaat

Formele Raad voor Concurrentievermogen d.d. 27 en 28 februari aanstaande

Op maandag 17 februari vindt het schriftelijk overleg plaats, tussen de leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat en de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, ter voorbereiding op de formele Raad voor Concurrentievermogen van 27 en 28 februari aanstaande in Brussel. De Raad staat enerzijds in het teken van interne markt en industrie, en anderzijds in het teken van onderzoek.

17/02: Schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen d.d. 27-27 februari 2020

Informele Raad voor Concurrentievermogen/Onderzoek

Op vrijdag 24 januari voert de commissie Economische Zaken en Klimaat een schriftelijk overleg over de Informele Raad voor Concurrentievermogen. Op 4 februari aanstaande vindt de eerste informele Raad voor Concurrentievermogen plaats onder Kroatisch voorzitterschap in Zagreb. De informele Raad zal volledig in het teken staan van onderzoek. Op moment van schrijven is de agenda nog niet vastgesteld. Naar verwachting zal tijdens de informele Raad een beleidsdebat plaatsvinden over de toekomst van de Europese onderzoekruimte.

24/01: Schriftelijk overleg Informele Raad voor Concurrentievermogen d.d. 3-4 januari 2020

Telecomraad

Op woensdag 13 november vindt een algemeen overleg plaats met de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat ter voorbereiding op de formele Telecomraad van 3 december aanstaande. Naar verwachting zal de Raad een gemeenschappelijke positie aannemen over de e-Privacyverordening, bijna drie jaar nadat de Europese Commissie haar voorstel heeft gedaan. Ook zal mogelijk de cyberveiligheid van 5G-netwerken op de agenda staan, en de Raad zal waarschijnlijk conclusies aannemen over dit onderwerp.  

13/11: Algemeen overleg Telecomraad dd 3 december 2019

Raad voor Concurrentievermogen en het EIT

Op donderdag 14 november zal de commissie van Economische Zaken en Klimaat in gesprek gaan met de staatssecretaris van EZK over de formele Raad voor Concurrentievermogen van 28-29 november aanstaande. De commissie zal hierbij onder meer ingaan op het voorstel voor het Europese Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT). Het EIT is opgericht in 2008 om de innovatiecapaciteit en -prestaties van de EU te verbeteren.

14/11: Algemeen overleg Raad voor Concurrentievermogen dd 28 en 29 november 2019

Schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen

Op maandag 20 mei is het schriftelijk overleg gepland met de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat  over de formele Raad voor Concurrentievermogen van 27 en 28 mei in Brussel. De Raad zal op maandag 27 mei in het teken staan van interne markt en industrie. Naar verwachting zal een groot aantal Raadsconclusies worden aangenomen. Op de agenda staan onder meer de Raadsconclusies over de toekomst van de interne markt, de EU-langetermijnstrategie over industriepolitiek en het concurrentievermogen van de Europese toerismesector.

20/05: Schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen dd 27 -28 mei

Inbreng schriftelijk overleg 23 april - Raad voor Concurrentievermogen (informeel) 2-3 mei

De commissie Economische Zaken en Klimaat voert op dinsdag 23 april schriftelijk overleg over de agenda van de informele Raad voor Concurrentievermogen. Op donderdag 2 en vrijdag 3 mei aanstaande vindt de informele Raad voor Concurrentievermogen plaats in Boekarest, Roemenië. De informele Raad staat in het teken van interne markt en industrie.

23/04: Inbreng schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen (informeel) 2-3 mei

Gesprek Eurocommissaris Canete

Op donderdag 4 april 2019 heeft de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat een gesprek met Eurocommissaris Miguel Arias Cañete (Klimaatactie en Energie). Onderwerp is de EU-lange termijn klimaatstrategie die de Europese Commissie eind november 2018 heeft gepubliceerd en waarin de Commissie pleit voor de ontwikkeling richting een klimaat neutrale EU in 2050. Dat zou een passende bijdrage van de EU zijn om een wereldwijde temperatuurstijging van 1,5 graden Celsius binnen handbereik te houden.

04/04: Gesprek met Eurocommissaris Miguel Arias Cañete

Technische briefing EU-actieplan kunstmatige intelligentie

De vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat heeft op basis van het Werkprogramma 2019 van de Europese Commissie het voorstel voor een EU-actieplan kunstmatige intelligentie prioritair verklaard. Naar aanleiding van het EU-actieplan zullen de lidstaten nationale strategische plannen over kunstmatige intelligentie opstellen.

28/03: Technische briefing Europese Commissie over het EU actieplan kunstmatige intelligentie

Schriftelijk overleg informele Raad voor Concurrentievermogen

Op 3 april vindt de informele Raad voor Concurrentievermogen plaats in Boekarest. De informele Raad zal in het teken staan van Onderzoek. Op de agenda staan naar verwachting de innovatiekloof in het huidige Europese programma voor Onderzoek en Innovatie Horizon 2020, en de onderzoek- en innovatievraagstukken van de regio rond de Zwarte Zee. De informele Raad voor Concurrentievermogen wordt voorbereid in de Kamer door middel van een schriftelijk overleg op dinsdag 26 maart.

26/03: Schriftelijk overleg informele Raad voor Concurrentievermogen

Pagina's

Abonneren op RSS - Economische Zaken en Klimaat