Plenair debat

Europese Raad over klimaat en coronapandemie

Op dinsdag 8 december debatteert de Kamer met minister-president Rutte over de Europese Raad van 10 en 11 december. Dit is de laatste (digitale) bijeenkomst van de Europese regeringsleiders van 2020 en er staat dan ook veel op de agenda. Zo zal er worden gesproken over de algemene coördinatie van de bestrijding van de coronapandemie, zoals bij de inkoop van vaccins en de uitrol  van het testbeleid.

08/12: Plenair debat Europese Raad dd 10-11 december 2020

Voortzetting debat over Europese Top

Het plenaire debat over de aanstaande Europese Raad wordt voortgezet op woensdag 30 september. De Kamer heeft besloten om de tweede termijn met indiening van moties deze week te plannen, nadat de Europese Raad werd uitgesteld tot 1-2 oktober vanwege de thuisquarantaine van voorzitter Charles Michel. In de eerste termijn van het debat werd uitvoerig stilgestaan bij de situatie in Wit-Rusland en het opleggen van sancties aan bepaalde functionarissen in dat land.

30/09: Voortzetting plenair debat Europese Top van 1-2 oktober 2020

Kamer debatteert over Europese top

Op woensdag 23 september is het plenaire debat gepland met minister-president Rutte ter voorbereiding op de Europese Raad van 24-25 september in Brussel. Deze EU-top staat in het teken van economie en buitenlandpolitiek. Wat het eerste onderwerp betreft buigen de regeringsleiders zich over het versterken van de Europese interne markt en het tegengaan van handelsbelemmeringen en oneerlijke concurrentie zoals door ongerechtvaardigde staatssteun.

23/09: Plenair debat Europese Top dd 24-25 september 2020

Terugblikdebat Europese Top over Herstelfonds

Op woensdagavond 9 september 19:00-23:00 blikken de woordvoerders van de fracties in een plenair debat terug met minister-president Rutte op het behaalde onderhandelingsresultaat bij de Europese Top op 17-21 juli jl. over de nieuwe EU-begroting (en de financiering daarvan via een nieuw Eigenmiddelenbesluit en het Herstelfonds (Next Generation EU, ter waarde van 750 miljard euro). Het plenaire debat is live te volgen via de website van de Tweede Kamer en wordt live uitgezonden op NPO Politiek. 

09/09: Plenair debat over de uitkomst van de Europese Top inzake het herstelfonds

Plenair debat ter voorbereiding van Europese Raad

Op woensdag 17 juni debatteren de woordvoerders met minister-president Rutte voorafgaand aan de virtuele Europese top van 19 juni. Deze Europese top zal in het teken staan van twee grote onderwerpen, te weten de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over een handelsakkoord en over de onderhandelingen over het nieuwe Meerjarig Financieel Kader 2021-2027 en het bijbehorende herstelfonds. Ter voorbereiding ontvingen de leden op maandag 15 juni een technische briefing over de MFK-voorstellen.

17/06: Plenair debat over Europese Top dd 19 juni
Abonneren op RSS - Plenair debat