Plenair debat

Plenaire afronding AO Transparantie

Op woensdagavond 20 februari staat het Verslag van het Algemeen Overleg (VAO) over de EU-informatievoorziening en transparantie op de agenda van de plenaire vergadering in de Tweede Kamer.

Het algemeen overleg vond vorige week woensdag 13 februari plaats. In het algemeen overleg spraken de woordvoerders onder andere over  de stand van zaken met betrekking tot de transparantie van wetgeving in de Raad van de Europese Unie.

20/02: VAO EU-informatievoorziening / transparantie

Terugblik debat Staat van de Europese Unie 2019

Op donderdag 7 februari 2019 heeft het jaarlijkse debat plaatsgevonden over de Staat van de Europese Unie, de kabinetsnota over het Nederlandse beleid in en met betrekking tot de EU.  In het debat deelden woordvoerders Europese Zaken  visies over onder andere de migratieaanpak, een veilig Europa, klimaatbeleid en de positie van Nederland in een veranderende Europese Unie. Aan dit debat namen ook de Nederlandse leden van het Europees Parlement deel, waardoor er een debat met zowel de Haagse als de Brusselse invalshoeken ontstond.

Debat Europese Top over Brexit

Op dinsdag 16 oktober vergadert de Tweede Kamer plenair over de agenda van de Europese Top van 17-18 oktober. Deze zal voor een belangrijk deel in het teken staan van de Brexit. De onderhandelingen over het uittredingsakkoord en het kader voor de nieuwe relaties hebben tot en met het afgelopen weekend niet tot vruchtbaar resultaat geleid. Knelpunt in de onderhandelingen is de grenskwestie tussen Ierland en Noord-Ierland.

Tevens zullen de Europese regeringsleiders spreken over het migratievraagstuk, cybersecurity en de relaties met Rusland.

16/10: Plenair debat Europese Top

Informele top over migratie

Op 13 september 11:00 wordt de informele Europese Raad in Salzburg op 20 september plenair voor besproken in de Tweede Kamer.

Onderwerp van deze informele Europese Raad is interne veiligheid en de strijd tegen illegale migratie. Namens het Nederlandse kabinet zal minister-president Rutte aanwezig zijn.

De aanwezigheid van minister-president Rutte in Salzburg betekent dat de Algemene Politieke Beschouwingen, die na Prinsjesdag zullen plaatsvinden, dit jaar plaatsvinden op woensdag 19 september en vrijdag 21 september.

13/09: Plenair debat Informele Europese Raad

Grote varieteit aan thema’s tijdens Europese Top

Op dinsdag 26 juni zal de Kamer plenair vergaderen over de agenda van de Europese Raad van 28 en 29 juni in Brussel. De agenda voor deze Europese top laat een brede keur aan onderwerpen zien waarover Raadsconclusies zijn voorbereid. Zo staan niet alleen migratie, veiligheid en defensie op de agenda, maar ook economisch en budgettair beleid (Europees Semester) en innovatie en digitalisering. Verder zullen de EU-regeringsleiders procesafspraken maken over de behandeling van het Meerjarig Financieel Kader.

26/06: Plenair debat over de Europese Raad van 28 en 29 juni 2018

Pagina's

Abonneren op RSS - Plenair debat