Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Algemeen overleg EU-Gezondheidsraad

Op woensdag 12 juni 2019 gaan de leden van de vaste commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport in gesprek met minister Bruins tijdens een algemeen overleg over de Nederlandse inzet voor de EU-Gezondheidsraad op 14 juni 2019. De belangrijkste onderwerpen op de agenda van de Raad zijn antimicrobiële resistente, gezondheidstechnologie en een beleidsdebat over het bevorderen van investeringen om de gezondheidsstelsels te hervormen en te verbeteren.

12/06: Algemeen Overleg EU-Gezondheidsraad dd 14 juni 2019

EU-Gezondheidsraad voorbesproken

Op woensdag 5 december vindt er een algemeen overleg EU-gezondheidsraad plaats. Het overleg dient als voorbereiding op de Europese gezondheidsraad van 7 december. Op de agenda staat onder andere de voortgang van een aantal dossiers zoals Health Technology Assessments (HTA’s),  Supplementary Protection Certificates (Aanvullende Beschermende Certificaten) en de toegankelijkheidsakte. Meer in het algemeen zal de Gezondheidsraad gewijd worden aan de toekomst van het Europees medicijnenbeleid en het meerjarig financieel kader.

05/12: Algemeen overleg Gezondheidsraad d.d. 7 december 2018

Informele Gezondheidsraad

Op 5 september vindt er een algemeen overleg Informele gezondheidsraad plaats. De commissie VWS zal in gesprek treden met de minister voor Medische Zorg, Bruins over Health Technology Assessments en de status van SPC's. Daarnaast zal men een gesprek voeren over vaccinatie in Europa en de inkomsten van het Europees Geneesmiddelenagentschap.

05/09: Algemeen overleg informele Gezondheidsraad
Abonneren op RSS - Volksgezondheid, Welzijn en Sport