Tweede Kamer

Schriftelijke voorbereiding Raad Concurrentievermogen

Op 3 februari staat de eerste informele Raad voor Concurrentievermogen over Onderzoek en Innovatie gepland onder Portugees EU-voorzitterschap. Op de agenda van deze informele Raad staat naar verluidt het onderwerp ‘aantrekkelijke en duurzame carrières voor onderzoekers’.

22/01: Schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen voor Onderzoek dd 3 februari 2020

Commissie J&V spreekt met Europarlementariers over asielhervormingen

Op donderdag 14 januari voeren de migratiewoordvoerders van de commissie J&V een gesprek met Europarlementariërs over de Europese asielhervormingen. Het gaat om de Nederlandse Tineke Strik en de Franse Fabienne Keller. Zij leiden onderhandelingen over deelonderwerpen binnen het migratiepact, namelijk de terugkeerrichtlijn en procedureverordening. De commissie wil met hen van gedachten wisselen over de EP-inzet en de Nederlandse inzet op deze dossiers.

14/01: Gesprek over asielhervormingen

Voortzetting initiatiefvoorstel Jetten/Verhoeven over EU-lidmaatschap in de Grondwet

Op 9 december 2020 sprak de Kamer over het wetsvoorstel van de leden Jetten en Verhoven (D66), waarmee zij het Nederlandse lidmaatschap van de EU willen vastleggen in de Grondwet. Met deze wijziging verandert het proces waarmee Nederland uit de Unie zou kunnen treden; daarvoor is dan een grondwetswijziging in twee lezingen nodig en een tweederde meerderheid in het parlement. Tijdens deze eerste inbreng waren sommige woordvoerders kritisch over het voorstel, en vroegen zij zich af wat het voorstel in de praktijk behelst.

DATUM NOG NIET BEKEND

Inbreng Politieke Dialoog over gezamenlijke COVID-19-responsmaatregelen

Aan het eind van 2020 heeft de Europese Commissie een aantal voorstellen gedaan die gaan over gezamenlijke COVID-19-responsmaatregelen. Het is een breed pakket aan maatregelen dat onder andere ingaat op de inzet van sneltests, de traceer-apps, vaccinatiecampagnes en veilig reizen. Ook stelt de Commissie een Richtlijn voor waarmee vaccins en testkits tijdelijk buiten de BTW-heffing kunnen blijven.

13/01: Inbreng Politieke Dialoog met de Europese Commissie

Pagina's

Abonneren op RSS - Tweede Kamer